Pokajanje mladića nakon što je izgubio vid!

Gledao je ono što Uzvišeni Allah zabranjuje. Kada je izgubio vid, spoznao je veličinu Allahovih blagodati. Iskreno Mu se pokajao žaleći za onim što je prošlo.

Ovaj pokajnik pripovjeda:

“Niko ne shvata veličinu blagodati dok je ne izgubi. Bio sam zaljubljenik čitanja. Dnevno sam čitao više od pet sati. Nisam ostavljao novine, magazin ili knjigu dok ne bih pročitao sve do kraja. Postao sam ovisnik o čitanju. To je bila moja svakodnevnica.

Jednog dana, dok sam vozio auto, izgubio sam kontrolu nad njim zbog prevelike brzine. Auto se prevrnulo i udarilo u ogroman stub. Zadobio sam jake povrede glave. Dugo vremena sam proveo u bolnici pod nadzorom ljekara i najsavremenije medicinske opreme, ali Allahova, dž.š., volja je bila iznad svega.

Izgubio sam vid. Nijedna intervencija i nijedan lijek nije pomogao. Oslijepio sam. Nisam više mogao čitati. Usred ove teške tragedije i gubitka najveće blagodati, spominjao sam Allaha, molio i saburao. Vjerovao sam da je sve od Njega i neprestano slušao Kur’an. Samo to, uz Allahovu milost, izvuklo me je iz krize. Pokajanje mladića

Iznosim svoj slučaj, koji je bio prekretnica u mom životu, u namjeri da podsjetim muslimane na neophodnost takvaluka i korišćenja uma i tijela na način da Uzvišeni Allah time bude zadovoljan. U prošlosti sam bio nemaran. Izbjegavao sam Kur’an i razmišljanje o njegovim značenjima. Gledao sam ono što Uzvišeni Allah zabranjuje, a danas grizem prste kajući se za sve što sam propustio. Ovu priču kazujem ne bi li drugima bila od koristi.”

– Pokajnik Ibrahim A.N.

101 tevba Hani el-Hadždž Islamske knjige BiH Islamski tekstovi islamska knjižara knjige online prodaja Sarajevo Novi Pazar El Kelimeh

Autor teksta “Pokajanje mladića nakon što je izgubio vid!” Hani el-Hadždž iz knjige “101 tevba.”

Vaš komentar