RECENZIJA: Ibadeti vjernika

Nakon prvog izdanja naslova Govor srca, koji je izazvao veliko interesovanje čitalaca, Amr Halid je konačno ušao u srca vjernika i na ovim prostorima (Sandžaku i BiH). Knjiga koju držite u ruci, Ibadeti vjernika, predstavlja još jedno njegovo djelo, nastalo kao produkt predavanja koje je u ulozi daije prezentovao džematu u džamiji šejha Mahmuda Halila el-Husarija u Kairu.

Za razliku od Govor srca, gdje je autor inspiraciju na polju da’vetskog pozivanja našao u međuljudskim odnosima i prijedlozima za rješenje aktuelnih problema u društvu, posebno među omladinom, djelo Ibadeti vjernika prije svega govori o odnosu čovjeka prema Bogu, izraženog kroz obavljanje obaveznih, a zatim i kroz dobrovoljne ibadete, što za rezultat ima čovjekov drukčiji pristup problemima na ovom svijetu, i ispunjenje obećane nagrade vječni Džennet na Ahiretu.

Dragocjeni poklon koji Amr Halid svojim čitaocima nudi u ovoj knjizi jeste recept kako da ljudska srca, sklona zapadanju u stanje melanholije i zabrinutosti zbog životnih problema, očvrsnu i dospiju u stanje u kojem vlada harmonija i saznanje o nepobitnoj istini da o čovjeku uvijek brine njegov Tvorac.

Amr Halida nije teško razumjeti, on govori jezikom većine. Lagani stil je samo još jedna vrijednost ovog djela.

Pored naslova kojeg držite u ruci, izdavačke ustanove El-Kelimeh i Bookline će uskoro izdati cijeli serijal djela ovog najpoznatijeg i najslušanijeg daije u islamskom svijetu, a koja se nalaze još u pripremi.

RECENZIJA Ibadeti vjernika Amr Halid iz knjige Ibadeti vjernika Islamske knjige Islamski tekstovi islamska knjižara Sarajevo Novi Pazar El Kelimeh(1)

Autor teksta “RECENZIJA: Ibadeti vjernika” Amr Halid iz knjige “Ibadeti vjernika”.

Vaš komentar