RECENZIJA: 10 pisama svakom ocu i majci – Dr. Jasir Nasr

RECENZIJA: 10 pisama svakom ocu i majci - Dr. Jasir Nasr Islamske knjige BiH Islamski tekstovi islamska knjižara knjige online prodaja Sarajevo Novi Pazar El Kelimeh

“Islam poklanja veliku pažnju porodici, koja s pravom predstavlja, po njegovom vjerskom svjetonazoru, nukleus jednog društva, pa i cijelog svijeta, jer kvalitetom porodice se ostvaruje kvalitet i napredak društva.

Roditelji nose veliku odgovornost na putu izgradnje i odgoja zdravih generacija, koje će se odvajati od drugih i biti prepoznatljive po pitanju poštivanja univerzalnih vrijednosti, njihovog pogleda na ulogu koju igraju u životu, ulažući tako nesebičan trud u cilju vraćanja oduzete slave islamu, te povratka dostojanstva ummetu.

Zato je i pisanje ove knjige došlo kao svojevrstan odgovor na to kako da uspješno ostvarimo prethodno spomenute ciljeve.

O ulozi roditelja na putu odgoja djece, te pravima djece kod roditelja, o svemu tome bit će govora na stranicama ove knjige u formi deset pisama i poruka za svakog oca i majku.” – iz knjige “10 pisama svakom ocu i majci” Dr. Jasir Nasr.

O autoru

Dr. Jasir Nasr je rođen 1973. godine. Stekao je diplomu u oblasti porodičnih konsultacija i bračnih odnosa na univerzitetu Kembridž u Engleskoj. Diplomirao islamsku filozofiju na Fakultetu Dar el-Ulum Univerziteta u Kairu.

Doktorirao je psihijatriju na Fakultetu medicine Univerziteta u Kairu. Uređivao je i vodio različite tv-programe o porodici i odgoju na svjetski poznatim satelitskim kanalima kao što su En-Nas i El-Risalah. Stručni je konsultant i predavač na temu vještina porodičnih odnosa i odgoja. Nekoliko knjiga mu je prevedeno na engleski i francuski jezik. Živi u Kairu, gdje predaje na Fakultetu medicine Univerziteta u Kairu.

RECENZIJA: 10 pisama svakom ocu i majci - Dr. Jasir Nasr Islamske knjige BiH Islamski tekstovi islamska knjižara knjige online prodaja Sarajevo Novi Pazar El Kelimeh

Autor teksta “RECENZIJA: 10 pisama svakom ocu i majci – Dr. Jasir Nasr” “Dr. Jasir Nasr” iz knjige “10 pisama svakom ocu”.

Vaš komentar