T. V. N. Persaud – 100 svjetskih velikana o islamu

Rođen je u Gvajani, živi i radi u Kanadi, profesor je anatomije, profesor pedijatrije i dječijeg zdravlja, profesor akušerstva, profesor ginekologije i reproduktivne nauke na Univerzitetu Manitoba, Winnipeg, Kanada. Na Univerzitetu Manitoba bio je predsjedavajući na Odsjeku za anatomiju šesnaest godina. Kao gostujući profesor predaje na univerzitetima više država. Autor je ili urednik 22 udžbenika i autor je preko 180 naučnih članaka. Dobitnik je čitavog niza akademskih nagrada i priznanja, a 1991. godine dobio je najprestižniju nagradu koja se dodjeljuje u oblasti anatomije u Kanadi, J.C.B. priznanje od Kanadske asocijacije anatoma.

Profesor Persaud uključio je neke od kur’anskih ajeta i onoga što je rekao Poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, u neke od svojih knjiga. On je, također, prezentirao neke od ajeta i kazivanja Poslanika Muhammeda, na nekoliko naučnih konferencija. Kada je upitan o naučnom čudu Kur’ana koje je istraživao, izjavio je slijedeće:

„Kako je meni pojašnjeno, Muhammed je bio običan čovjek. Nije znao čitati, nije znao pisati. Ustvari, bio je nepismen. Ovdje govorimo o nekih 1400 godina unazad. Imate nekoga ko je nepismen, ko sačinjava dubokoumne izjave i izjave naučne prirode koje su nevjerovatno tačne. I ja lično, ne vidim kako bi ovo moglo biti puka slučajnost. Ima previše tačnosti i kao doktor Mur, nemam sumnje da je Božansko nadahnuće ili objava to što ga je dovelo do ovih izjava.” 1
Autor teksta je Samir Bikić iz knjige “100 svjetskih velikana o islamu”.

Autor teksta je Samir Bikić iz knjige “100 svjetskih velikana o islamu”.

  1. Video: http://www.youtube.com/watch?v=5nSTVv_pnJE

Vaš komentar