ZAŠTO ŽIVIMO SA ALLAHOVIM LIJEPIM IMENIMA?

Mnogi koriste Alla­hova lijepa imena samo u posebnim prilikama, tražeći blagoslov i berićet. Mnogi ljudi pamte i uče Alla­hova imena, nesvjesni da je svaki trenutak, svaki minut života povezan sa njima. Cjelokupan život je vezan za Alla­hova lijepa imena. Cjelokupna vasiona je vezana za Alla­hova lijepa imena.

U suri El-Hašr je nabrojano najviše Alla­hovih imena:

هُوَ اللهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الأَسْمَاء الْحُسْنَى يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ

On je Alla­h, Tvorac, Onaj koji iz ničega stvara, Onaj koji svemu daje oblik, On ima najljepša imena. Njega hvale oni na nebesima i na Zemlji, On je Silni i Mudri. (Kur’an, sura: El-Hašr, ajet 24.)

Sura El-Hašr govori o bici između muslimana i Jevreja, u kojoj su muslimani pobjedili. Zbog čega, onda, u ovolikoj mjeri govori i o Alla­hovim lijepim imenima? – Da bi ukazala na jednu veoma bitnu stvar: Alla­hova lijepa imena su faktor uspjeha muslimana, ona nisu daleko od života.

ZAŠTO ŽIVIMO SA ALLAHOVIM LIJEPIM IMENIMA Amr Halid iz knjige U Tvoje ime živimo.. Islamske knjige Islamski tekstovi islamska knjižara Sarajevo Novi Pazar El Kelimeh(1)

Autor teksta ” ZAŠTO ŽIVIMO SA ALLAHOVIM LIJEPIM IMENIMA? ” Amr Halid iz knjige “U Tvoje ime živimo”.

Vaš komentar