DOVA protiv mržnje

DOVA protiv mržnje Islamske knjige BiH Islamski tekstovi islamska knjižara knjige online prodaja Sarajevo Novi Pazar El Kelimeh

Rabbena-gfir lena ve li ihvanina-llezine sebekuna bil-imani ve la tedž'al fi kulubina gillen lillezine amenu rabbena inneke reufur-rahim.

Gospodaru naš, oprosti nama i braći našoj koja su nam u vjeri prethodili i ne dopusti da u srcima našim bude imalo zlobe (mržnje) prema vjernicima, Gospodaru naš, Ti si, zaista, Dobar i Milostiv. (El-Hašr, 10)

Mnogo se mržnje uvuklo u ljudska srca. Gotovo da se mržnja nosi i izbija ispod svake dlake, a gdje mržnja niče, tu ljubavi nestaje. Ovom dovom se od Uzvišenog Allaha traži zaštita od mržnje, jer je veliki imperativ svakom ko teži Džennetu izbaciti mržnju iz srca. Na početku dove, moli se za oprost nama i onima koji su vjerovali prije nas, a to prvenstveno podrazumijeva najbolje generacije muslimana – ashabe i one koji su ih slijedili, kao i one koji su došli nakon njih.

DOVA protiv mržnje Dove za svaku priliku najljepše dove dova za dove za Islamske knjige BiH Islamski tekstovi islamska knjižara knjige online prodaja Sarajevo Novi Pazar El Kelimeh

Autor teksta “DOVA protiv mržnje” Sanin Musa iz djela “100 najljepših dova Kur’ana i sunneta”.

Vaš komentar