Želiš li da ti se oproste grijesi? Onda uči ovu dovu!

Želiš li da ti se oproste grijesi? Onda uči ovu dovu! Islamske knjige BiH Islamski tekstovi islamska knjižara knjige online prodaja Sarajevo Novi Pazar El Kelimeh

Rabbena zalemna enfusena ve illem tagfir lena ve terhamna lenekunenne minel-hasirin.

Gospodaru,naš, mi smo se ogriješili prema sebi. I ako nam Ti ne oprostiš i ne smiluješ nam se, zaista ćemo nastradati. (El-E'araf, 23. ajet)

Ovo je izvanredna dova kojom se moli za oprost grijeha. Opasnost grijeha i njihovu pogubnost razumije samo pravi vjernik. Svi ljudi griješe, a najbolji griješnici su oni koji se najviše kaju.

Muhammed, a.s., je dnevno tražio oprosta i kajao se Allahu između 70 i 100 puta. Stoga gornju dovu treba što češće učiti i njome Allaha za oprost moliti. Ovo je dova kojom je Uzvišeni Allah nadahnuo Adema, a.s., i njegovu suprugu Havu da Ga mole za oprost, nakon čega im je oprostio.

Želiš li da ti se oproste grijesi? Onda uči ovu dovu! 100 najljepših dova Kur’ana i sunneta Sanin Musa Islamske knjige BiH Islamski tekstovi islamska knjižara knjige online prodaja Sarajevo Novi Pazar El Kelimeh

Autor teksta “Želiš li da ti se oproste grijesi? Onda uči ovu dovu!” Sanin Musa iz djela “100 najljepših dova Kur’ana i sunneta”.

Vaš komentar